Ιστορικό

Cupidatat minim id magna ipsum sint dolor qui. Sunt sit in quis cupidatat mollit aute velit. Et labore commodo nulla aliqua proident mollit ullamco exercitation tempor. Sint aliqua anim nulla sunt mollit id pariatur in voluptate cillum.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Κομμωτών και Κουρέων ιδρύθηκε το 2003 βάση του νόμου 28(Ι)/2003 και αποτελείται από όλους τους εγγεγραμμένους κομμωτές και κουρείς που ασκούν το επάγγελμα στην Κύπρο. Βάση καταστατικού έχει την δυνατότητα να ιδρύει επαρχιακούς συνδέσμους. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από 16 εγγεγραμμένα και εκλεγμένα μέλη από όλες τις επαρχίες. Εξετάζει όλα τα συνδικαλιστικά και καλλιτεχνικά θέματα που άπτονται του κλάδου και προβαίνει σε ενέργειες για τον καλύτερο χειρισμό τους.

Σκοπός και όραμα

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία του κλάδου, όσο και η συνεχούς ενημέρωση και εκπαίδευση των συναδέλφων καθώς και η προβολή του επαγγέλματος και των επιτευγμάτων των Κύπριων κομμωτών σε άλλες χώρες. Όραμα της Ομοσπονδίας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανέλιξη στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου καθώς και η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους υπαλλήλους κομμωτηρίων και κουρείων.

Λειτουργία της Ομοσπονδίας

Στην Ομοσπονδία ορίζονται επιτροπές που χειρίζονται τα διάφορα θέματα που προκύπτουν, αναλόγως των καθηκόντων των μελών. Παράλληλα σε όλη την πορεία των τόσων χρόνων, διοργανώνονται διαγωνισμοί, εκπαιδευτικά σεμινάρια, φεστιβάλ και σόου κομμωτικής.